Når Billedkunstner Helen Nielsen leger og eksperimenterer

I ordbogen kan du læse om Mudderfarve.

2024 er godt i gang. Ligesom refleksionerne over 2023 har lagt sig, så tages der hul på de nye forventninger for 2024.

Sneen stormede sig igennem landet og lagde sig smukt. Den var kun til besvær hvis man endelig skulle ud. Det behøver man heldigvis ikke hvis man har tænkt sig at finde sine flydende farver frem og øve sig i at styre vand og pigment.

Men det var ikke der jeg startede. Jeg ville øve mig i at arbejde med beskidte farver, mudderfarve. Alt det grums som man normalt holder sig væk fra fordi det er grimt.

Du kan læse mere om bedrifterne med at finde lykke i mudderfarve lige her eller se de muted ink farver bliver brugt i videoen. klik på billede👇 

Find glæden i mudderfarve

For ikke at få mudderfarve, så er jeg nødt til at holde alt rent. Jeg rengør min palette, pensler og skifter vandet i vandglasset, specielt når vi taler om akvareller.

Al den rengøring, giver en masse spildt pigment og farve. Det er jeg ikke interesseret i og jeg vil heller ikke afbryde min kreative proces med at gøre rent eller fjerne overskudsfarve til et nyt projekt. Hvad gør man så, ja man lærer at elske mudderfarve.

Mudderfarve kan give liv til værket, som kan mangle når det kun er de klare rene farver der er på spil. Det er mødet mellem to farver der skaber spændingen. Du får dybde og livet popper frem. Selvom det ikke altid er realisme jeg maler, så er der brug for dybden og livet.

Men det er helt klart i realismen, at jeg finder inspiration til mudderfarve. Det er den lille fugl på pind som viser hvad der er på spil her.

Balancer vand og farve

I mine eksperimenter og leg med mudderfarve oplever jeg udfordringer. Specielt når jeg arbejder med akvarel, så opdager jeg igen vigtigheden af balancen mellem vand og pigment.

Her har du tre eksperimenter med farvecirklen, samme farver, nye cirkler og farven ligger sig meget forskelligt alt efter hvor meget vand der er i spil.

Er du interesseret i at teste dine egne egenskaber med farver og vand når du arbejder med akvarelfarver?

Vis hvad du kan i facebookgruppen Kreativt talent.dk – der hvor du sparrer med andre talenter lige her.

Se det indlysende

Et Sherlock Holmes citat, skal med mig videre i februar måned

”Verden er fuld af åbenlyse ting, som ingen nogensinde observerer”

Måske kan jeg observere nogle indlysende ting som kan bringe mig videre når jeg maler og leger med maling.

Tak fordi du læste med.
Mvh Billedkunstner Helen Nielsen