posca - tag magten over den tynde streg

Posca

Posca tusser er et mærke af tusser med blæk. Selv når posca tusserne tørrer op på lærred kan du fjerne det igen med en våd klud.
Du kan bruge en størrelse PC-1M 0,7 mm til at lave de tynde streger til doodling. Jeg bruger min, til at lave min signatur
eller du kan bruge en bred størrelse PC-8K 8,0 mm til at lave graffiti udtryk.

posca - tag magten over den tynde streg

Med en posca tus i hånden, kan enhver mestre de tynde streger

Har du en 0,7 mm posca tus, så har du åbnet en verden for at kunne skrive en læsbar tekst i din kunst, sætte din signatur på det færdige værk eller male som du tegner med en blyant på papir.
Mulighederne er mange og det er farverne også. Der er en farve for lige det humør eller den sammensætning du skal bruge.

Jeg bruger posca tusser til Art Journaling fordi det giver mig mulighed for at arbejde, som når jeg tegner med en blyant. Jeg kan arbejde med posca i små værker som dette. 👉

Her er et eksempel på kalligrafi der er udført med en posca tus.👉

Eller i større værker som ‘Make it to the Sky’.
👈På dette værk bruger jeg en 8,0 mm  tus, som giver et bredt look som også kan bruges til at skrive kalligrafi med.

Hvordan starter du en posca tus op?

Det specielle ved posca tusser er at de skal startes op, ved at man trykker hovedet i bund mod f.eks. bordet. På den måde bliver der frigivet maling ud i spidsen af tussen. Det er sjovest at starte en bred tus op, da malingen bliver suget op i filtduppen som er spidsen af tussen.

Husk at ryste tussen godt op. Du kan høre en kugle der bliver kastet rundt når du ryster den.

Hvornår ved jeg at det er tid til at få en ny posca?

Er din tus blevet tør eller er det på tide at skifte den ud. Det kan du høre ved at kuglen har lettere ved at blive rystet frem og tilbage, så er den ved at være tom.

Hvis posca tussen ikke afgiver noget maling, så kan du trykke spidsen ned, så der kommer mere maling til, men pas på at du ikke trykker for mange gange. Hvis din tus har fået for meget maling, så er der risiko for at det størkner og ødelægger tussen for fremtidig brug.

Rengør din tus

Skulle det uheldige alligevel ske og der kom for meget maling i tussen, så er der ikke andet end at fortsætte med at male☺

Den eneste rengøring jeg har formået at gøre med en posca tus er at tørre den med en klud. De store filtdupper, kan tages ud og du kan rengøre med en klud inden i indsatsen, før du sætter filtduppen på igen.
Har du arbejdet med posca og har noget du gerne vil vise eller et godt tip, så smid det ind i gruppen lige her.

Fortsat god kreativ dag

Billedkunstner Helen Nielsen
                        www.HelenNielsen.dk