Du kan male på dine brugte lærreder

fra brugt lærredet til færdigt værk

Du får aldrig brug for at kører dine brugte lærreder på genbrugsstationen. Give dem væk i et opslag på facebook eller give dem til en bekendt der også maler, efter du har læst her hvordan du kan give dine brugte malede lærreder nyt liv.

Har du oplevelsen af at dine kunstneriske evner, ligger og samler støv i et hjørne eller at du bare er blevet det bedre til at male, siden det støvede maleri du lige har fundet frem.

Så er der mange muligheder for at gribe penslen igen, male en ommer eller forny og genopdage hvad lærredet har at byde på.

Her får du min version

1. Støv det brugte lærredet af

Du kan med fordel give dig selv en god start ved at fjerne alle spindelvævene og støvet med en støvklud, men vær ikke bange for at bruge en fugtig klud herefter. Sprøjt eventuelt lidt frisk vand på bagsiden af lærredet, hvis det har givet sig lidt og ikke er så spændt som første gang du malede på det.

af at male det brugte

2. Stir på lærred til der opstår en ide

Jah det er nok ikke det mest geniale råd, men nu er det jo også min proces for hvordan jeg vil male på det brugte lærred. Budskabet her, er at du kan vælge nogle farver for at få dig i gang, tage udgangspunkt i noget du ser i det brugte lærred og arbejde videre på det eller arbejde med en konkret ide du har.

Får du tanken om at male det hele over med hvid, så stop endelig dig selv – eller det behøver du ikke. Du får bare en meget sjovere start hvis du bruger hvid i din proces til at skabe noget nyt i stedet for at starte helt forfra, som alligevel aldrig vil føles som første gang du lægger penslen på et frisk lærred. Derfor, giv dig selv oplevelsen af at male videre. Tillad dig selv at male lag på lag og se hvad der opstår når flere lag byder sig til.

lærredet til færdigt værk.

3. Skab dit flow og tag en pause

Måske, står du på dette tidspunkt med et færdigt værk. Måske, er det et værk der er bedre end før. Hvis ikke så tag en pause eller sæt det til side og vid at du har endnu en mulighed for at skabe et fantastisk værk.

Herunder kan du se hvordan det gik med værket ’Kunstner søger frø fra Kobjælde’, som kan ses i perioden 15. april til 29. april i Ågalleriet i Frederiksværk ved Hans Futtrups sti 5, 3300 Frederiksværk.

Når du kommer tæt på, vil du opdage lagene fra tidligere kreative forsøg som understøtter et nyt færdigt udtryk på lærredet.

Det nye udtryk består af akrylfarvevalget permanent magenta, process cyan, pale olive, cadmium yellow medium hue, som i kombination med hvid er med til at skabe nuancerne, livet og dybden til værket ’Kunstner søger frø fra Kobjælde’, og måske er dette blot starten på et nyt værk. Måske er det slet ikke det færdige værk, hvem ved – kun tiden.

Søndag den 23. april kl. 13:00 – 16:00, er jeg personligt i Ågalleriet, så kom endelig ned for at få en snak eller kom helt tæt på lagene i værket ’Kunstner søger frø fra Kobjælde’.