Temaudstilling “Natur – naturligvis” i Ågalleriet Frederiksværk

Udstillingen er åben fra den 4. juli 2021 til den 29. juli 2021. Du kan møde mig personligt på udstillingen den 4. juli kl. 14.00 og den 10. juli kl. 13.00.

Hvad er natur og biodiversitet for mennesket?

Dyr, planter – ja selv den luft vi indånder og den varme vi føler på vores hud er en del af og har konsekvenser for fremtidens udseende.

Den manglende forskellighed i vores natur er den direkte synlige og mærkbare konsekvens af vores monokulturelle livsstil med retten til kød hver dag, rejser til udlandet i fly flere gange om året, to biler pr. husstand,  stordrift i landbruget, centralisering af arbejdspladser også har jeg sikkert ikke nævnt alle dem du kan.

I flere årtier er der råbt op fra alle verdens hjørner om at isen smelter for hurtigt på grund af forhøjet temperaturer, koralrevene dør i havene af samme årsag, men de drastiske ændringer der skal til for at vende udviklingen er næsten umulige for en selv at indføre og endnu værre at påføre andre.

De udstilliede værker
De tre værker der kommer med på temaudstillingen "Natur - naturligvis", er små budskaber om biodiversitet. Fra ét lille menneske til det næste.

Værket "Naturligvis har jeg vand i min have"
mål 33 x 24cm
pris 700 kr.

Værket er udført i farveblyant på papir i træramme

Kontakt Helen Nielsen ved køb

Kan man lærer sig selv biodiversitet?

Jeg oplevede biodiversiteten i mit første akvarie som et perfekt samspil mellem dyr, planter og temperatur. De mange første forsøg gav læring, når temperaturen steg så skulle jeg rense alger eller hvis der var for lidt planter, så døde fiskene, men når alt var i balance så passede det helt sig selv.

Mit første akvarie lærte mig at miljøet skal være i balance og det sker kun med biodiversitet. Hvis jeg vil tiltrække pindsvin til min have, så må jeg have vand i haven selv i de tørre periode, hvis vandet giver mig for mange myg, så må jeg lave redekasser til flagremus og hvis du vil hører græshopperne synge i haven, så må du have langt græs og slukke din plæneklipper.

Hvad gør DU for naturen og biodiversiteten?

Jeg har længe været fortaler for at mennesket skal leve i harmoni med naturen. Naturen er et spisekammer vi ikke skal være bange for at spise fra og alle dyr og planter omkring os er ikke vores fjende, men vores allieret.

Det betyder for mig, et opgør med betegnelsen ukrudt – der er kun planter der står det rette sted og hvis de ikke er det rette sted så må jeg flytte dem. Men jeg fjerner ikke bevidst mælkebøtte og tidsler i min have mere.

Selvom beslutningen er taget, om at omfavne biodiversiteten, så er forandringerne der følger med nogle gange for meget at bærer for ens image. Her hjemme klipper vi heller ikke græs som har ledt til mange snakke frem og tilbage om hvad, hvornår og hvor meget der skal klippes for at holde et image af, at her er der stadig orden i tingene. At blive dømt af andre ligesindede for ikke at passer ind i normaliteten er ubærligt for mennesket som flokdyr og derfor sker der ikke nok, hurtigt nok for at redde vores natur.

Billedkunstner Helen Nielsen
                        www.HelenNielsen.dk