Temaudstilling “Mad” i Ågalleriet Frederiksværk

Temaudstillingen "Mad" er aktuel i sommeren 2019 den 30 juni - 26 juli i Ågalleriet i Frederiksværk.

Fremtidens mad – hvordan ser det vi spiser ud, i morgen?

Spiser vi insekter som mellarver, kakerlakker og græshopper eller holder vi os mere til bærerne som blåbær og brombær hvor der måske sidder en lille myre på - en gang imellem.

Hvordan vi spiser, ændrer sig konstant. Kulturer i verden har ændret vores spisevaner – sushi er for eksempel en almindelig spise som mange også eksperimentere med at lave hjemme.

Men naturen begynder også at presse på for at vi spiser mere varieret og i andre mængder, i hvert fald hvis vi gerne vil være her alle, på denne jord.

De udstilliede værker
De tre værker der kommer med på temaudstillingen "Mad", repræsentere fremtidens mad. Bilarver, bikuber, myrer - insekter.

Værket "Myre på blad"
mål 26 x 20cm
pris 300 kr.

Værket er udført i blæk på papir i træramme

Kontakt Helen Nielsen ved køb

Hvilke overvejelser gør du dig selv hvad angår mad?

Mad kan være for at overleve, for lysten skyld, for trøsten skyld, for at glæde andre eller sig selv. Maden kan der eksperimenteres med i form, farve, konsistent og smag.
En ret jeg finder højest mærkværdig, men hvor jeg klart kan forstå behovet for at eksperimentere.
- Den fyldte kartoffel -
En kartoffel smager udmærket, men at varme den op, udtage indmaden for at gøre den mere lækker for derefter at ligge den tilbage i skrællen – det er eksperimenterende og du har en kartoffel der smager bedre.

Mad har mange egenskaber og den ser forskellig ud fra generation til generation, måske er den næste spise - insekter og den bliver ganske almindelig som at koge suppe på et ben engang var.
Selvom jeg ikke selv – frivilligt – spiser insekter endnu, så er det almindeligt i andre lande, så måske er dette ikke så meget anderledes fra alle de andre gange, hvor en ny ret optræder på menukortet. Begrundelsen for at insekter skal indgå mere i vores kost, kan godt være på grund af klima og jordkloden, men måske er dette også bare en ny kulturændring, som vi har set så mange gange før.

Frygt ej insekterne kommer til dig.

Billedkunstner Helen Nielsen
                        www.HelenNielsen.dk