Sæt retning på din kreative rejse

Drømmene for det nye år dukker gerne op, her til nytår. Hvad skal det nye år bringe og hvad kan vi efterlade i det gamle. Hvis du er en af dem der tager nytår som enhver anden dag og fortsætter dit liv som du altid har gjort, så er denne handling nok ikke for dig.

Jeg elsker at gøre status på hvordan mit år gik. Jeg finder alle mine igangværende projekter frem – jeg har mange ideer og det er ikke alle jeg skal eller når at handle på.
Refleksionen gør mig handlekraftig. Jeg får elimineret ideer, der var gode på et tidspunkt, men ikke er det længere, og rejst nye ideer der løser udfordringer som jeg føler at jeg har stået i længe.

Jeg ser mine præstationer og bedrifter og jeg glædes over de fremskridt jeg tager som kan føles små i hverdagen, men i det samlet billede, så rykker det mig

Til nytår gør jeg status og sætter retningen for det nye år som er en forlængelse af min kreative rejse. Jeg bruger nogle faste spørgsmål og en skematik til at opsætte mine mål. Hent arket her.
Spørgsmålene tvinger mig til at reflektere og skematikken tvinger mig til at gøre mine mål tilgængelige. Tvinger…. Det lyder som om det ikke er rart at svare på spørgsmål og opsætte mål, men det er det sådan set heller ikke – for mig. Hvis jeg kunne være fri for det og få samme følelse af glæde, mod og begejstring, så hører jeg gerne om det. Men der er noget helt særligt i at skrive ned hvad jeg tænker at der skal til, for at jeg blomstre kreativt og læse det til hverdag holder mig på sporet, som jeg ikke kan undvære.

Og når jeg endeligt når mit mål, så kan jeg fejre det med alt det, jeg godt kan lide. Jeg vokser i at nå mine mål – kender du følelsen af at have en liste og strege alt på den. Sådan føles det. Uanset hvad der står på den liste, når jeg kan strege det, så er det godt gået.

Nu siger jeg også at det er handlingen i at strege sin liste ud der giver en helt særlig følelse, og det betyder at de mål du sætter dig, ikke er helt lige meget. Mål i sig selv, giver dig retning, men hov, du kan jo også gå i en forkert retning. Du kan få følelsen af retning, men hvis du opnår dit mål og du tænker – nåååårh… fejre det, ej det gider jeg ikke. Det har jeg ikke tid til, sådan er jeg ikke –, så vil jeg vove at påstå at målet var for let eller simpelhent ikke det rigtige. Hvis det ikke kilder nede i maven, hvis det ikke kræver lidt sved at kommer der hen, så er glædens rus der heller ikke.

Mål og retning kan sættes hvornår du har lyst, nytår er bare en god anledning fordi der ofte er tid til at reflektere i ferie eller den kollektive stemning for refleksion er synlig.

Du er velkommen til at reflektere med mig – lige her, er de samme ark jeg bruger.

Godt nytår