Hvad er PIFT?

Nu er det på tide at du får af vide hvad PIFT er. Du har set værkerne som de farvestrålende, abstrakte akrylmalerier. Du har læst fablerne der gemmer sig bag værkernes abstrakte træk. Nu kommer historien og ideen bag serien PIFT.PIFT står for Pay It Forward Today. Ideen udspringer af drømmen om at vi alle vil hinanden og vi vil hinanden det godt. Håbet om at glæden findes i os selv, hvor forventninger til andres adfærd ikke er nødvendig at få indfriet.

Serien Pay It Forward Today har som intention at gøre opmærksom på hvad vi som mennesker kan give videre.  Et smil. En kompliment. Modet til at vende udfordringer til muligheder. Situationen hvor vi er nød til at genvinde tabt selvtillid. Giv det videre til andre, men giv det også videre til dig selv.

Forkortelsen PIFT signalerer det at pifte til nogen for at få deres opmærksomhed, hvilke er lige præcis det jeg som billedkunstneren ønsker – at mennesket bliver opmærksomt på sin adfærd og den påvirkning vi giver til verden.

Hvert værk giver ideer, i form af tekst, til hvordan du kan give noget videre i din verden. Værkerne er ment som en lille reminder til dig om at komme ud af din egen osteklokke og selvoptagethed, hvor din - til tider -velmenende adfærd kan være grusom og tankeløs for din omverden.
Hvor tit har du givet noget videre i forhåbning om at modtage det samme tilbage en anden gang? Den giftige tankegang kan du læse om i værket GRUSOM.

Hvad vil DU give videre Helen?
Hvert værk er formet som et abstrakt menneskehoved, der kigger på os og ser igennem det fysiske at være menneske. På den måde vil jeg give en stærk oplevelse af ansvarsfølelse, selvindsigt og ansvarsbevidsthed videre til enhver der engagerer sig i værkerne.