Akvarelfarver og ink, et andet medie der opfører sig som akvarel

Ink, på dansk Blæk, er efter min vurdering den bedste erstatning for akvareller.

Men hvorfor erstatte akvarelfarverne?

Du skal ligge dine akvarelfarver på hylden eller slet ikke købe dem hvis du gerne vil have en stærk farveintensitet i værket og har det fint med at se hvad der opstår af sig selv uden at skulle rette på det.

Hvad er ligheden mellem ink og akvarel?

Ink, som for eksempel Liquitex ink, vil tørre helt blankt op, selv hvis du tilføjer meget vand for at få det til at løbe rundt. Det er farvestrålende og blander sig gerne til andre smukke farver ved mødet med magenta og turquoise.

 

Ligeledes vil akvarel også gerne blande sig med andre farver der giver interessante resultater. Når akvarel tørre op, får den en helt skarp kant som giver en afgrænsning til den hvide baggrund.

Det samme afgrænsende udtryk opstår også med Ink. Du vil derfor kunne få helt skarpe kanter i dit værk hvad enten vi taler om akvarel eller ink.

Hvordan ved du at mediet opfører sig lige som akvarel?

Ink er ikke det eneste medie der opføre sig som akvarel, så hvordan ved du at du har fat i et medie der ligner akvarel. Prøv et medie af, for eksempel din blyant, og test nedstående punkter. Hvis du kan svare ja til 3 af de 5 punkter, så har du et medie der ligner akvarel.

  1. Kan mediet blandes med vand uden at miste intensiteten (farvens kraft).
  2. Kan mediet samles op igen efter tørring
  3. Kan mediet afsætte skarpe afgrænset felter efter tørring
  4. Blander mediet sig godt med andre farver i samme medie
  5. Flyder mediet af sig selv

Lav en skyggeakvarel med et medie der ligner akvarel

Brug teknikken fra ”leg dig til flotte resultater med skyggeakvarel” med det nye medie du har fundet, der ligner akvarel. Se hvilke resultater du får ud af det og del det gerne med gruppen